Loading ...
Sorry, an error occurred while loading the content.

RE: [BPQ32] Re: Outgoing connects via - Issues

Expand Messages
  • John Wiseman
    Tony, I ll look into it when I have a bit of time to spare. Ok on the 98/ME updates. I ve never run ME, and I only use 98 for compatibility testing, but the
    Message 1 of 11 , Dec 15, 2009
    • 0 Attachment
      Message
      Tony,
       
      I'll look into it when I have a bit of time to spare.
       
      Ok on the 98/ME updates. I've never run ME, and I only use 98 for compatibility testing, but the info may be of interest to other members of the group.
       
      73,
      John
       
      -----Original Message-----
      From: BPQ32@yahoogroups.com [mailto:BPQ32@yahoogroups.com] On Behalf Of wavetel1
      Sent: 15 December 2009 08:12
      To: BPQ32@yahoogroups.com
      Subject: [BPQ32] Re: Outgoing connects via - Issues

       

      John.

      Yes this works by connecting to the SWITCH first. It brings back memories from years ago with TSTHOST and BPQ in Dos as well as the Sally days.

      I wonder why some clients can do the L2 Connect Via ok (WINTNC) regardless of AGWtoBPQ or AGWPE is being used and yet others (AGWTerm and TSThWin) get real fussy about AGWtoBPQ ? Can you fix this John ? It would be nice because currently its real confusing.

      One good thing Ive stumbled on is that after doing a heap of updates (unofficial) on the Win ME box that I stumbled on through some recent comments on this group. What has happened is that WINTNC actually runs under Win ME which I have found previously to be very unstable.

      The updates I did for the record are basically these
      Windows 9x Power Pack ver 4
      http://www.majorgee ks.com/Windows_ 9x_Power_ Pack_d5201. html
      followed by the version 4.1 patch
      http://www.majorgee ks.com/Windows_ 9x_Power_ Pack_Patch_ d5203.html

      I also installed the Win 98 Revolutions Pack version 9 which works under Win ME also.
      http://www.msfn. org/board/ revolutions- pack-9-t131040. html
      The revolutions pack itself may not have a direct bearing on making WINTNC run under Win ME but there are several dependancies that become apparent on installation of the Pack. These may have an effect.
      I also notice that my Adobe flash player updated after installing all of this.

      Tony VK5AH

      --- In BPQ32@yahoogroups. com, "John Wiseman" <john.wiseman@ ...> wrote:
      >
      > Sorry for the empty message. Finger trouble!
      >
      > Try connecting to the switch first (C SWITCH). Then you can issue a
      > standard BPQ format connect as you would from bpqterminal.
      >
      > 73
      > John
      >
      >
      > -----Original Message-----
      > From: BPQ32@yahoogroups. com [mailto:BPQ32@yahoogroups. com] On Behalf Of
      > wavetel1
      > Sent: 14 December 2009 12:02
      > To: BPQ32@yahoogroups. com
      > Subject: [BPQ32] Re: Outgoing connects via - Issues
      >
      >
      >
      >
      > Well I dont know what to make of this. Ive tried a newer version of
      > AGWterm but its still the same. Ive also tried using AGWterm on a Win XP
      > machine across the Lan but its still the same.
      >
      > I also have a Win98SE machine with BPQ32 4.10j on it so I tried that.
      > Also the same so I upgraded it to 4.10m but still the same.
      >
      > It seems to be a function of AGWtoBPQ on Windows ME and 98SE.
      > I see nothing on the unproto monitor window either at the time when
      > trying this with AGWterm or TsthostWin . No sign of a outgoing connect
      > attempt and yet outgoing connects direct seem fine on all client
      > softwares.
      >
      > Any ideas John ? Anyone ? Something is amiss with L2 connects via other
      > stations. By the way the Ui frame paths using Vias seem to work fine.
      >
      > Tony VK5AH
      >
      > --- In BPQ32@yahoogroups. <mailto:BPQ32% 40yahoogroups. com> com,
      > "wavetel1" <wavetel@> wrote:
      > >
      > > I have just installed version 4.10m on a Windows ME machine. Fresh
      > install as this machine never has had BPQ on it before.
      > >
      > > Ive found an odd problem that may have been around for a while.
      > > BPQ32 seems to work ok with javAPRSssvr and UIview. Both these use Ui
      > frames only. I use AGWtoBPQ .
      > >
      > > Ive tried doing some outgoing connects. Everything works ok with BPQ
      > terminal . However both TSTHostWin and AGW Terminal connect ok if its a
      > direct connect. I included a Via in the connect and it does not work. No
      > sign of any outgoing frame at all.
      > >
      > > If I exchange AGWtoBPQ for AGWPE then all works fine. Something is
      > amiss with the way L2 connects via another station are handled.
      > >
      > > TsthWin has its own oddities on connects via as well. Instead of using
      > > c vk5xyz v vk5zyx you actually just use a space with no v for Via.
      > This may have something to do with TF2AGW . AGW Terminal on the other
      > hand has a separate Via Box for L2 connects.
      > >
      > > Tony VK5AH
      > >
      >

    Your message has been successfully submitted and would be delivered to recipients shortly.