Loading ...
Sorry, an error occurred while loading the content.

Some stats/logs - BPQ32 & RMS Packet failures

Expand Messages
  • Jeff Thomas - WA4ZKO
    Only took a couple rf originated 100k messages to trip it up this time, usually takes a few more ;-) Here s some logs/stats... ... s WILKYU:WA4ZKO-5} Time
    Message 1 of 8 , Oct 8, 2008
    • 0 Attachment
      Only took a couple rf originated 100k messages to trip it up this
      time, usually takes a few more ;-)

      Here's some logs/stats...

      ------ stats on fresh restart -----------

      s
      WILKYU:WA4ZKO-5}
      Time active (mins) 0
      Semaphore Get/Rel/Clashes 293 292 0
      Buffers:Max/Cur/Min/Out/Wait 614 613 612 0 0
      Known Nodes 2
      L4 Connects Sent/Rxed 0 0
      L4 Frames TX/RX/Resent/Reseq 0 0 0 0
      L3 Frames Relayed 0
      Port 1 Port 2
      L2 Frames Digied 0 0
      L2 Frames Heard 0 0
      L2 Frames Rxed 0 0
      L2 Frames Sent 0 0
      L2 Timeouts 0 0
      REJ Frames Rxed 0 0
      RX out of Seq 0 0
      L2 Resequenced 0 0
      Undrun/Poll T-O 0 0
      RX Overruns 0 0
      RX CRC Errors 0 0
      FRMRs Sent 0 0
      FRMRs Received 0 0
      Frames abandoned 0 0
      Link Active % 0 0 0 0


      ----------- after sending a 100k msg via RF>BPQ>RMS no errors ---------

      s
      WILKYU:WA4ZKO-5}
      Time active (mins) 24
      Semaphore Get/Rel/Clashes 43906 43905 3719
      Buffers:Max/Cur/Min/Out/Wait 614 613 604 0 0
      Known Nodes 2
      L4 Connects Sent/Rxed 0 0
      L4 Frames TX/RX/Resent/Reseq 0 0 0 0
      L3 Frames Relayed 0
      Port 1 Port 2
      L2 Frames Digied 0 0
      L2 Frames Heard 1475 0
      L2 Frames Rxed 1475 0
      L2 Frames Sent 832 3
      L2 Timeouts 2 0
      REJ Frames Rxed 0 0
      RX out of Seq 121 0
      L2 Resequenced 0 0
      Undrun/Poll T-O 0 0
      RX Overruns 0 0
      RX CRC Errors 0 0
      FRMRs Sent 0 0
      FRMRs Received 0 0
      Frames abandoned 0 0
      Link Active % 0 0 0 0

      ----------- after sending another 100k msg that tripped up RMS ---------

      s
      WILKYU:WA4ZKO-5}
      Time active (mins) 47
      Semaphore Get/Rel/Clashes 86552 86551 7371
      Buffers:Max/Cur/Min/Out/Wait 614 613 603 0 0
      Known Nodes 2
      L4 Connects Sent/Rxed 0 0
      L4 Frames TX/RX/Resent/Reseq 0 0 0 0
      L3 Frames Relayed 0
      Port 1 Port 2
      L2 Frames Digied 0 0
      L2 Frames Heard 2952 0
      L2 Frames Rxed 2950 0
      L2 Frames Sent 1642 6
      L2 Timeouts 3 0
      REJ Frames Rxed 0 0
      RX out of Seq 233 0
      L2 Resequenced 0 0
      Undrun/Poll T-O 0 0
      RX Overruns 0 0
      RX CRC Errors 0 0
      FRMRs Sent 0 0
      FRMRs Received 0 0
      Frames abandoned 0 0
      Link Active % 0 0 0 0

      -------------------------------------------------------

      From the RMS Packet Exceptions log:

      2008/10/08 16:42:57 1.1.4.0 [AGW OnDataIn] Index was out of range.
      Must be non-negative and less than the size of the collection.
      Parameter name: index
      2008/10/08 17:01:32 1.1.4.0 [AGW OnDataIn] Object reference not set to
      an instance of an object.
      2008/10/08 17:01:32 1.1.4.0 [AGW OnDataIn] Object reference not set to
      an instance of an object.
      2008/10/08 17:01:32 1.1.4.0 [AGW OnDataIn] Object reference not set to
      an instance of an object.
      2008/10/08 17:01:32 1.1.4.0 ServerAGWPacket.ProcessOutboundQueue:
      Object reference not set to an instance of an object.
      2008/10/08 17:01:33 1.1.4.0 ServerAGWPacket.ProcessOutboundQueue:
      Object reference not set to an instance of an object.
      2008/10/08 17:01:33 1.1.4.0 [AGW OnDataIn] Object reference not set to
      an instance of an object.
      2008/10/08 17:01:33 1.1.4.0 ServerAGWPacket.ProcessOutboundQueue:
      Object reference not set to an instance of an object.
      2008/10/08 17:01:34 1.1.4.0 [AGW OnDataIn] Object reference not set to
      an instance of an object.
      2008/10/08 17:01:34 1.1.4.0 [AGW OnDataIn] Object reference not set to
      an instance of an object.
      2008/10/08 17:01:34 1.1.4.0 [AGW OnDataIn] Object reference not set to
      an instance of an object.
      2008/10/08 17:01:35 1.1.4.0 [AGW OnDataIn] Object reference not set to
      an instance of an object.
      2008/10/08 17:01:42 1.1.4.0 [AGW OnDataIn] Object reference not set to
      an instance of an object.
      2008/10/08 17:01:42 1.1.4.0 [AGW OnDataIn] Object reference not set to
      an instance of an object.

      and lots more of the same AGW OnDataIN errors.

      --------------------------------------------------------------

      From the RMS TCP events log file:

      2008/10/08 17:01:32 [10] upper case "W." Notice also the space
      between SEDAN and Wx.
      2008/10/08 17:06:32 [10] Disconnected

      ----------------------------------------------------------------

      From the RMS Packet Events log file:

      2008/10/08 17:01:24 [10] ed feature.
      2008/10/08 17:01:24 [10] the transparent mode).
      2008/10/08 17:01:27 [10] udrate changes.

      then nothing else. Which is odd.

      I'm also noticing that the "channel events" windows in RMS do not
      show all traffic being sent in, just bits and pieces of it...normal or
      not?? This is the case whether things error or not, so may not be
      related?

      Thanks for looking into this.

      73
      Jeff
      WA4ZKO








      --- In BPQ32@yahoogroups.com, "John Wiseman" <john.wiseman@...> wrote:
      >
      > Hi Jeff,
      >
      > This could be a flow control problem between RMS Packet, AGWtoBPQ
      and BPQ32.
      > Could you check the BPQ stats? If it shows a low current buffer
      count during
      > a transfer, or a low minimum buffers, even if the current count
      recovers,
      > then it needs investigating.
      >
      > 73, John G8BPQ
      >
    • John Wiseman
      Ok Jeff. There is no indication of a buffers problem, and the link looks amazingly good (3 timeouts out of 1642 frames). Also it looks as if all, or virtually
      Message 2 of 8 , Oct 8, 2008
      • 0 Attachment
        Ok Jeff. There is no indication of a buffers problem, and the link looks amazingly good (3 timeouts out of 1642 frames). Also it looks as if all, or virtually all, the data was received on the second transmission (the send and receive counts after the second transfer are almost exactly twice those after the first). It would be interesting to know if the failure was reported right at the end of the transmission, and it the pattern is repeatable.
         
        It's impossible to be sure without knowing how RMS Packet works, but the errors in the log seem to indicate that it has lost track of the connection - the AGW OnDataIn messages probably indicate data being received when there is no valid session. This could be an error in RMS Packet, but could equally be due to AGWtoBPQ erroneously reporting that the connection had closed.
         
        I'm not sure where to go from here. I could add code to AGWtoBPQ to trace the interface with RMS Packet, but that would generate a huge volume of data, and take an age to analyse. It would be interesting to know if anyone is successfully sending large messages, and also if there is a size below which it always works. It would help to know if it fails as often sending 10 x 10K messages as sending one 100k. That would indicate whether the problem is related to volume or time of an individual connection, or just a random event.
         
        73,
        John
         
         
         
        -----Original Message-----
        From: BPQ32@yahoogroups.com [mailto:BPQ32@yahoogroups.com]On Behalf Of Jeff Thomas - WA4ZKO
        Sent: 08 October 2008 18:33
        To: BPQ32@yahoogroups.com
        Subject: [BPQ32] Some stats/logs - BPQ32 & RMS Packet failures

        Only took a couple rf originated 100k messages to trip it up this
        time, usually takes a few more ;-)

        Here's some logs/stats.. .

        ------ stats on fresh restart -----------

        s
        WILKYU:WA4ZKO- 5}
        Time active (mins) 0
        Semaphore Get/Rel/Clashes 293 292 0
        Buffers:Max/ Cur/Min/Out/ Wait 614 613 612 0 0
        Known Nodes 2
        L4 Connects Sent/Rxed 0 0
        L4 Frames TX/RX/Resent/ Reseq 0 0 0 0
        L3 Frames Relayed 0
        Port 1 Port 2
        L2 Frames Digied 0 0
        L2 Frames Heard 0 0
        L2 Frames Rxed 0 0
        L2 Frames Sent 0 0
        L2 Timeouts 0 0
        REJ Frames Rxed 0 0
        RX out of Seq 0 0
        L2 Resequenced 0 0
        Undrun/Poll T-O 0 0
        RX Overruns 0 0
        RX CRC Errors 0 0
        FRMRs Sent 0 0
        FRMRs Received 0 0
        Frames abandoned 0 0
        Link Active % 0 0 0 0

        ----------- after sending a 100k msg via RF>BPQ>RMS no errors ---------

        s
        WILKYU:WA4ZKO- 5}
        Time active (mins) 24
        Semaphore Get/Rel/Clashes 43906 43905 3719
        Buffers:Max/ Cur/Min/Out/ Wait 614 613 604 0 0
        Known Nodes 2
        L4 Connects Sent/Rxed 0 0
        L4 Frames TX/RX/Resent/ Reseq 0 0 0 0
        L3 Frames Relayed 0
        Port 1 Port 2
        L2 Frames Digied 0 0
        L2 Frames Heard 1475 0
        L2 Frames Rxed 1475 0
        L2 Frames Sent 832 3
        L2 Timeouts 2 0
        REJ Frames Rxed 0 0
        RX out of Seq 121 0
        L2 Resequenced 0 0
        Undrun/Poll T-O 0 0
        RX Overruns 0 0
        RX CRC Errors 0 0
        FRMRs Sent 0 0
        FRMRs Received 0 0
        Frames abandoned 0 0
        Link Active % 0 0 0 0

        ----------- after sending another 100k msg that tripped up RMS ---------

        s
        WILKYU:WA4ZKO- 5}
        Time active (mins) 47
        Semaphore Get/Rel/Clashes 86552 86551 7371
        Buffers:Max/ Cur/Min/Out/ Wait 614 613 603 0 0
        Known Nodes 2
        L4 Connects Sent/Rxed 0 0
        L4 Frames TX/RX/Resent/ Reseq 0 0 0 0
        L3 Frames Relayed 0
        Port 1 Port 2
        L2 Frames Digied 0 0
        L2 Frames Heard 2952 0
        L2 Frames Rxed 2950 0
        L2 Frames Sent 1642 6
        L2 Timeouts 3 0
        REJ Frames Rxed 0 0
        RX out of Seq 233 0
        L2 Resequenced 0 0
        Undrun/Poll T-O 0 0
        RX Overruns 0 0
        RX CRC Errors 0 0
        FRMRs Sent 0 0
        FRMRs Received 0 0
        Frames abandoned 0 0
        Link Active % 0 0 0 0

        ------------ --------- --------- --------- --------- -------

        From the RMS Packet Exceptions log:

        2008/10/08 16:42:57 1.1.4.0 [AGW OnDataIn] Index was out of range.
        Must be non-negative and less than the size of the collection.
        Parameter name: index
        2008/10/08 17:01:32 1.1.4.0 [AGW OnDataIn] Object reference not set to
        an instance of an object.
        2008/10/08 17:01:32 1.1.4.0 [AGW OnDataIn] Object reference not set to
        an instance of an object.
        2008/10/08 17:01:32 1.1.4.0 [AGW OnDataIn] Object reference not set to
        an instance of an object.
        2008/10/08 17:01:32 1.1.4.0 ServerAGWPacket. ProcessOutboundQ ueue:
        Object reference not set to an instance of an object.
        2008/10/08 17:01:33 1.1.4.0 ServerAGWPacket. ProcessOutboundQ ueue:
        Object reference not set to an instance of an object.
        2008/10/08 17:01:33 1.1.4.0 [AGW OnDataIn] Object reference not set to
        an instance of an object.
        2008/10/08 17:01:33 1.1.4.0 ServerAGWPacket. ProcessOutboundQ ueue:
        Object reference not set to an instance of an object.
        2008/10/08 17:01:34 1.1.4.0 [AGW OnDataIn] Object reference not set to
        an instance of an object.
        2008/10/08 17:01:34 1.1.4.0 [AGW OnDataIn] Object reference not set to
        an instance of an object.
        2008/10/08 17:01:34 1.1.4.0 [AGW OnDataIn] Object reference not set to
        an instance of an object.
        2008/10/08 17:01:35 1.1.4.0 [AGW OnDataIn] Object reference not set to
        an instance of an object.
        2008/10/08 17:01:42 1.1.4.0 [AGW OnDataIn] Object reference not set to
        an instance of an object.
        2008/10/08 17:01:42 1.1.4.0 [AGW OnDataIn] Object reference not set to
        an instance of an object.

        and lots more of the same AGW OnDataIN errors.

        ------------ --------- --------- --------- --------- --------- -

        From the RMS TCP events log file:

        2008/10/08 17:01:32 [10] upper case "W." Notice also the space
        between SEDAN and Wx.
        2008/10/08 17:06:32 [10] Disconnected

        ------------ --------- --------- --------- --------- --------- -

        From the RMS Packet Events log file:

        2008/10/08 17:01:24 [10] ed feature.
        2008/10/08 17:01:24 [10] the transparent mode).
        2008/10/08 17:01:27 [10] udrate changes.

        then nothing else. Which is odd.

        I'm also noticing that the "channel events" windows in RMS do not
        show all traffic being sent in, just bits and pieces of it...normal or
        not?? This is the case whether things error or not, so may not be
        related?

        Thanks for looking into this.

        73
        Jeff
        WA4ZKO

        --- In BPQ32@yahoogroups. com, "John Wiseman" <john.wiseman@ ...> wrote:
        >
        > Hi Jeff,
        >
        > This could be a flow control problem between RMS Packet, AGWtoBPQ
        and BPQ32.
        > Could you check the BPQ stats? If it shows a low current buffer
        count during
        > a transfer, or a low minimum buffers, even if the current count
        recovers,
        > then it needs investigating.
        >
        > 73, John G8BPQ
        >

      • David Wagner WA2DXQ
        John. If you want info on RMS you should talk to Rick KN6KB , If you want his personal e-mail I ll send it to you in private e-mail. Send to
        Message 3 of 8 , Oct 8, 2008
        • 0 Attachment
          John.
          If you want info on RMS you should talk to Rick KN6KB , If you want his personal e-mail
           
          I'll send it to you in private e-mail.
           
          Send to wa2dxq@...
           
          I expect he can explain what RMS errors might mean.
           
          Dave
          WA2DXQ
          RMS Ft. Lauderdale
           
           
          ----- Original Message -----
          Sent: Wednesday, October 08, 2008 15:54
          Subject: RE: [BPQ32] Some stats/logs - BPQ32 & RMS Packet failures

          Ok Jeff. There is no indication of a buffers problem, and the link looks amazingly good (3 timeouts out of 1642 frames). Also it looks as if all, or virtually all, the data was received on the second transmission (the send and receive counts after the second transfer are almost exactly twice those after the first). It would be interesting to know if the failure was reported right at the end of the transmission, and it the pattern is repeatable.
           
          It's impossible to be sure without knowing how RMS Packet works, but the errors in the log seem to indicate that it has lost track of the connection - the AGW OnDataIn messages probably indicate data being received when there is no valid session. This could be an error in RMS Packet, but could equally be due to AGWtoBPQ erroneously reporting that the connection had closed.
           
          I'm not sure where to go from here. I could add code to AGWtoBPQ to trace the interface with RMS Packet, but that would generate a huge volume of data, and take an age to analyse. It would be interesting to know if anyone is successfully sending large messages, and also if there is a size below which it always works. It would help to know if it fails as often sending 10 x 10K messages as sending one 100k. That would indicate whether the problem is related to volume or time of an individual connection, or just a random event.
           
          73,
          John
           
           
           
          -----Original Message-----
          From: BPQ32@yahoogroups. com [mailto:BPQ32@ yahoogroups. com]On Behalf Of Jeff Thomas - WA4ZKO
          Sent: 08 October 2008 18:33
          To: BPQ32@yahoogroups. com
          Subject: [BPQ32] Some stats/logs - BPQ32 & RMS Packet failures

          Only took a couple rf originated 100k messages to trip it up this
          time, usually takes a few more ;-)

          Here's some logs/stats.. .

          ------ stats on fresh restart -----------

          s
          WILKYU:WA4ZKO- 5}
          Time active (mins) 0
          Semaphore Get/Rel/Clashes 293 292 0
          Buffers:Max/ Cur/Min/Out/ Wait 614 613 612 0 0
          Known Nodes 2
          L4 Connects Sent/Rxed 0 0
          L4 Frames TX/RX/Resent/ Reseq 0 0 0 0
          L3 Frames Relayed 0
          Port 1 Port 2
          L2 Frames Digied 0 0
          L2 Frames Heard 0 0
          L2 Frames Rxed 0 0
          L2 Frames Sent 0 0
          L2 Timeouts 0 0
          REJ Frames Rxed 0 0
          RX out of Seq 0 0
          L2 Resequenced 0 0
          Undrun/Poll T-O 0 0
          RX Overruns 0 0
          RX CRC Errors 0 0
          FRMRs Sent 0 0
          FRMRs Received 0 0
          Frames abandoned 0 0
          Link Active % 0 0 0 0

          ----------- after sending a 100k msg via RF>BPQ>RMS no errors ---------

          s
          WILKYU:WA4ZKO- 5}
          Time active (mins) 24
          Semaphore Get/Rel/Clashes 43906 43905 3719
          Buffers:Max/ Cur/Min/Out/ Wait 614 613 604 0 0
          Known Nodes 2
          L4 Connects Sent/Rxed 0 0
          L4 Frames TX/RX/Resent/ Reseq 0 0 0 0
          L3 Frames Relayed 0
          Port 1 Port 2
          L2 Frames Digied 0 0
          L2 Frames Heard 1475 0
          L2 Frames Rxed 1475 0
          L2 Frames Sent 832 3
          L2 Timeouts 2 0
          REJ Frames Rxed 0 0
          RX out of Seq 121 0
          L2 Resequenced 0 0
          Undrun/Poll T-O 0 0
          RX Overruns 0 0
          RX CRC Errors 0 0
          FRMRs Sent 0 0
          FRMRs Received 0 0
          Frames abandoned 0 0
          Link Active % 0 0 0 0

          ----------- after sending another 100k msg that tripped up RMS ---------

          s
          WILKYU:WA4ZKO- 5}
          Time active (mins) 47
          Semaphore Get/Rel/Clashes 86552 86551 7371
          Buffers:Max/ Cur/Min/Out/ Wait 614 613 603 0 0
          Known Nodes 2
          L4 Connects Sent/Rxed 0 0
          L4 Frames TX/RX/Resent/ Reseq 0 0 0 0
          L3 Frames Relayed 0
          Port 1 Port 2
          L2 Frames Digied 0 0
          L2 Frames Heard 2952 0
          L2 Frames Rxed 2950 0
          L2 Frames Sent 1642 6
          L2 Timeouts 3 0
          REJ Frames Rxed 0 0
          RX out of Seq 233 0
          L2 Resequenced 0 0
          Undrun/Poll T-O 0 0
          RX Overruns 0 0
          RX CRC Errors 0 0
          FRMRs Sent 0 0
          FRMRs Received 0 0
          Frames abandoned 0 0
          Link Active % 0 0 0 0

          ------------ --------- --------- --------- --------- -------

          From the RMS Packet Exceptions log:

          2008/10/08 16:42:57 1.1.4.0 [AGW OnDataIn] Index was out of range.
          Must be non-negative and less than the size of the collection.
          Parameter name: index
          2008/10/08 17:01:32 1.1.4.0 [AGW OnDataIn] Object reference not set to
          an instance of an object.
          2008/10/08 17:01:32 1.1.4.0 [AGW OnDataIn] Object reference not set to
          an instance of an object.
          2008/10/08 17:01:32 1.1.4.0 [AGW OnDataIn] Object reference not set to
          an instance of an object.
          2008/10/08 17:01:32 1.1.4.0 ServerAGWPacket. ProcessOutboundQ ueue:
          Object reference not set to an instance of an object.
          2008/10/08 17:01:33 1.1.4.0 ServerAGWPacket. ProcessOutboundQ ueue:
          Object reference not set to an instance of an object.
          2008/10/08 17:01:33 1.1.4.0 [AGW OnDataIn] Object reference not set to
          an instance of an object.
          2008/10/08 17:01:33 1.1.4.0 ServerAGWPacket. ProcessOutboundQ ueue:
          Object reference not set to an instance of an object.
          2008/10/08 17:01:34 1.1.4.0 [AGW OnDataIn] Object reference not set to
          an instance of an object.
          2008/10/08 17:01:34 1.1.4.0 [AGW OnDataIn] Object reference not set to
          an instance of an object.
          2008/10/08 17:01:34 1.1.4.0 [AGW OnDataIn] Object reference not set to
          an instance of an object.
          2008/10/08 17:01:35 1.1.4.0 [AGW OnDataIn] Object reference not set to
          an instance of an object.
          2008/10/08 17:01:42 1.1.4.0 [AGW OnDataIn] Object reference not set to
          an instance of an object.
          2008/10/08 17:01:42 1.1.4.0 [AGW OnDataIn] Object reference not set to
          an instance of an object.

          and lots more of the same AGW OnDataIN errors.

          ------------ --------- --------- --------- --------- --------- -

          From the RMS TCP events log file:

          2008/10/08 17:01:32 [10] upper case "W." Notice also the space
          between SEDAN and Wx.
          2008/10/08 17:06:32 [10] Disconnected

          ------------ --------- --------- --------- --------- --------- -

          From the RMS Packet Events log file:

          2008/10/08 17:01:24 [10] ed feature.
          2008/10/08 17:01:24 [10] the transparent mode).
          2008/10/08 17:01:27 [10] udrate changes.

          then nothing else. Which is odd.

          I'm also noticing that the "channel events" windows in RMS do not
          show all traffic being sent in, just bits and pieces of it...normal or
          not?? This is the case whether things error or not, so may not be
          related?

          Thanks for looking into this.

          73
          Jeff
          WA4ZKO

          --- In BPQ32@yahoogroups. com, "John Wiseman" <john.wiseman@ ...> wrote:
          >
          > Hi Jeff,
          >
          > This could be a flow control problem between RMS Packet, AGWtoBPQ
          and BPQ32.
          > Could you check the BPQ stats? If it shows a low current buffer
          count during
          > a transfer, or a low minimum buffers, even if the current count
          recovers,
          > then it needs investigating.
          >
          > 73, John G8BPQ
          >

        • Jeff Thomas - WA4ZKO
          John thanks for taking a look at it. Yeap, it seems to run along nicely till the glitch strikes. I ll run some more tests when I get a chance and likely drop
          Message 4 of 8 , Oct 8, 2008
          • 0 Attachment
            John thanks for taking a look at it. Yeap, it seems to run along
            nicely till the glitch strikes. I'll run some more tests when I get a
            chance and likely drop my "bug report" onto the RMS mailing list. I'm
            also curious to see what Jay WS7I comes up with this weekend in his
            testing as I think he's seen similar glitches and has some high speed
            ports on his setup.

            I'm no expert, you don't want me writing code(grin), but I tend to
            think that RMS is randomly choking (for lack of a better word) on the
            data stream from BPQ, especially on the larger transfers. Maybe a
            delay on the telnet side of things causes a "data backlog" that in the
            right moment can trigger it. Buffering problem in RMS?

            I don't think I've ever seen it happen on small messages, but I could
            be wrong. I'll create some more test messages of various sizes and
            throw them at it. I'd also like to examine the time frames involved,
            but I think it's random and only when it's under a bit more stress
            from a non-1.2k rf feed..but I can't prove that.

            The RMS Packet software is pretty much beta stuff from what I gather.
            New versions are being released fairly frequently. I know at one time
            one of the RMS developers was on this list and was working on getting
            a native option for connecting to BPQ. You can see that it's been
            started, but not ready yet (grayed out). Maybe the AGW interface code
            in it is currently just a loose framework that is far from complete
            and that works for light duty stuff, but still needs a lot of "real
            world" debugging done on it? Maybe just timing issues in the code that
            don't even show up at 1200 baud (where the bulk of folks are), but who
            knows.

            John, nice work on BPQ32! I was originally looking at using FLexNet,
            but it looks to be stagnated and no longer supported by the original
            developers. Probably my only feature request for BPQ32 would be a way
            to log with date/time stamp all the switch traffic to daily log files.
            Maybe a log to disk option sysops could enable in the terminal program
            as it would be a good start as traffic on it is already time stamped.
            Thanks for your efforts on BPQ32.

            73
            Jeff
            WA4ZKO
          Your message has been successfully submitted and would be delivered to recipients shortly.