Loading ...
Sorry, an error occurred while loading the content.

Re: WL2K & BBS

Expand Messages
  • w4jpa
    My nodecall was (in my ignorance) W4JPA-10 but soon changed to W4JPA-2 and that seemed to do it; -10 puts me straight thru to CMS to send/receive emails. -8 to
    Message 1 of 5 , May 5, 2013
    • 0 Attachment
      My nodecall was (in my ignorance) W4JPA-10 but soon changed to W4JPA-2 and that seemed to do it;
      -10 puts me straight thru to CMS to send/receive emails.
      -8 to the BBS.
      -2 puts me somewhere but not sure where yet!
      But overall a great leap forward - Thank you.

      --- In BPQ32@yahoogroups.com, "John Wiseman" <john.wiseman@...> wrote:
      >
      > Bob,
      >
      > You shouldnt need to enter RMS if you connect to the RMS callsign - that is
      > why RMS Express isn't working. What do you have for the node call - it must
      > be different from the RMS and BBS calls (ie not -8 or -10).
      >
      > Once you have the BBS active and configured the BUSY should go away.
      >
      > 73, John
      >
      > _____
      >
      > From: PQ32@yahoogroups.com [mailto:BPQ32@yahoogroups.com] On Behalf Of w4jpa
      > Sent: 04 May 2013 17:03
      > To: BPQ32@yahoogroups.com
      > Subject: [BPQ32] Re: WL2K & BBS
      >
      >
      >
      >
      > John.
      >
      > Yes, I have been using this document (thanks) and as mentioned previously
      > HAVE Linbpq32_RMS RUNNING for days. I'm able to connect via VHF & telnet and
      > send/receive Wl2K emails once I have entered "rms" to connect to a CMS. That
      > part did not take long!
      >
      > However, when I try to use RMS Express the program connects but then stalls.
      > (I believe it's waiting to for an "rms").
      >
      > On the BBS; I currently get a "BUSY" message. Hopefully with more reading
      > I'll soon have this under control.
      >
      > --- In BPQ32@yahoogroups.com <mailto:BPQ32%40yahoogroups.com> , "John
      > Wiseman" <john.wiseman@> wrote:
      > >
      > > Bob,
      > >
      > > No, it isn't overkill - it is designed so you can use as much or as little
      > > of it as you want
      > >
      > > I suggested you follow the instructions at
      > >
      > > https://dl.dropboxusercontent.com/u/31910649/LinBPQ_RMSGateway.html
      > >
      > > to get the RMS gateway going with an ax.25 TNC. You can ignore all the
      > stuff
      > > about HF modes.
      > >
      > > Once that is working and you can connect to the CMS using both RF and
      > > Telnet, activate the BBS. Add the following lines to bpq32,cfg
      > >
      > > APPLICATION 2,BBS,,W4JPA-8
      > > LINMAIL
      > >
      > > Restart linbpq, and use a browser connecting to HTTPORT to configure the
      > BBS
      > > - the minimum you need are BBS call (W4JPA), BBS Appl No (2), Streams
      > (10).
      > > Save config and restart again,
      > >
      > > Connects to -10 will go to the CMS, -8 to the BBS
      > >
      > > 73, John
      > >
      > >
      > >
      > >
      > >
      > > _____
      > >
      > > From: BPQ32@yahoogroups.com <mailto:BPQ32%40yahoogroups.com>
      > [mailto:BPQ32@yahoogroups.com <mailto:BPQ32%40yahoogroups.com> ] On Behalf
      > Of
      > > Robert F Jarvis
      > > Sent: 03 May 2013 20:47
      > > To: BPQ32@yahoogroups.com <mailto:BPQ32%40yahoogroups.com>
      > > Subject: [BPQ32] WL2K & BBS
      > >
      > >
      > >
      > >
      > >
      > > We are currently running a simple (Ax25/Telnet) RMS Gate; W4JPA-10. User
      > use
      > > RMS Express to directly connect to it and email the W2LK System.
      > >
      > > We would like to co-host a BBS (only) using W4JPA-8
      > >
      > > QUESTIONS
      > >
      > > Is linbpq32 "overkill" for our needs. We do not require to connect to
      > other
      > > nodes, No Pactor/Winmor etc etc.
      > >
      > > IF NOT
      > >
      > > How do we "separate" the -10 RMS and -8 BBS?
      > >
      > > Our linbpq32 test site will not allow RMS Express straight through - It
      > > connects but I imagine it's hanging at the command line. Fix?
      > >
      > > How d we set up that BBS.?
      > >
      > > I have really plowed through a number of d ocuments of which there are a
      > lot
      > > and currently envisage a bpg32.cfg with all the network parameters turned
      > > off. Autosave & Nodes = 0. With only CMS, TCPORT and FBBPORT Ports. Plus
      > the
      > > APPLICATION for RMS BBS an LINMAIL. But still finding it hard to sort out
      > > the redirects for -10's and -8 calls and the -10 direct to CMS. Hopefully,
      > > in this is a user group, someone will have done similar and have some
      > > pointers.
      > >
      > > 73
      > >
      > > BobJ
      > >
      > > W4JPA
      > >
      >
    Your message has been successfully submitted and would be delivered to recipients shortly.