Loading ...
Sorry, an error occurred while loading the content.

658RE: [BPQ32] Re: No luck with FBB32 + BPQ32

Expand Messages
  • David Calder
    Dec 27, 2006
    • 0 Attachment
      Yep, I understand. I have changed everyone I know of in forcing the protocols on forward.
      None seemed to make a difference.
       
      Dave
       


      From: BPQ32@yahoogroups.com [mailto:BPQ32@yahoogroups.com] On Behalf Of Mark Harloff
      Sent: Tuesday, December 26, 2006 5:56 PM
      To: BPQ32@yahoogroups.com
      Subject: Re: [BPQ32] Re: No luck with FBB32 + BPQ32

      Dave,

      For what it's worth, those are All protocol errors meaning that your BBS
      is forcing a protocol that the other BBS cannot (or is not setup to) decode.

      The protocol used is derived at in the initial exchange during login.

      - Mark K2CAN

      David Calder wrote:
      >
      >
      > Here are just three errors when trying to forward with other bbs's.
      > These are just the FBB bbs's
      > I didn't include the others. I have spent ALL days for the last 9 hours
      > on this.
      >
      > I can't figure it out. I also had no luck on getting the PK232 OR the
      > 1278 either in KISS
      > to talk to BPQ. I'm going back to the other bbs and bpq with my DRSI
      > cards guys....
      >
      > I have run BPQ and FBB for almost 20 years so I'm no rookie. I run two
      > DX cluster nodes.
      > I'm an ISP so I have two web servers sitting here, POP3,SMTP,FTP, along
      > with a bunch
      > of other stuff. MCSE's on the wall. DID I SAY I'M NO ROOKIE?? But this
      > one beat me.
      >
      > It's just too flakey.
      >
      > Thanks for all the help though and Merry Christmas.
      >
      > 73 Dave
      > n4zkf
      >
      >
      >
      > I send:
      >
      > FBB-7.01b-AB1FHMR$
      > The N4ZKF BBS
      >
      > N4ZKF BBS>
      >
      > He sends:
      >
      > FBB-7.04j-AFHMR$
      > FF
      >
      > I send bull headers
      >
      > *** Protocol error:Line starting with a letter which is not "F" or "*"
      >
      >
      > ------------ --------- --------- --------- --------- --------- -
      > Next BBS
      >
      > I send my header
      >
      > He sends
      >
      > FBB-7.00-AFHMR$
      > He send headers
      > F>33
      >
      > I send FS -RR++
      >
      > He sends *** Protocol error:Aanswer to proposals must start with "F" or
      > "**".
      >
      > ------------ --------- --------- --------- --------- --------- -Next
      > BBS
      >
      > I send the same header
      >
      > He sends:
      >
      > FBB-7.00i-AHMR$
      >>
      > SB header
      > I send OK
      >
      > He sends *** Protocol error: The number of answers does not match the
      > number of proposals
      >
      >
      >
      > *From:* BPQ32@yahoogroups. com [mailto:BPQ32@yahoogroups. com] *On
      > Behalf Of *MIchael Melnik Sr.
      > *Sent:* Tuesday, December 26, 2006 12:04 PM
      > *To:* BPQ32@yahoogroups. com
      > *Subject:* [BPQ32] Re: No luck with FBB32 + BPQ32
      >
      > Hello Everyone,
      > I remember in 7.01-35 in the Port setup, if you had the Read only
      > checked even though one was set as a user and a password you would
      > get the same problem, Dae is able to forward and rev/fwd to me
      > with no problems, i set mine up to forward to him this morning and
      > got the Read only message, i think we are getting closer to
      > solving Dave's problems, Thanks everyone for the Input, this gives
      > me a chance to correct the install instructions. .
      >
      > Seasons Greetings-Mike/ N9PMO
      >
      > --- In BPQ32@yahoogroups. com <mailto:BPQ32% 40yahoogroups. com>, "Wm
      > Lewis" <thunderft@. ..> wrote:
      > >
      > > You might also try making sure on your login to the other station
      > that your
      > > call-sign is preceeded with the period. The period will tell the
      > other
      > > station to NOT echo back to you.
      > >
      > > I had this problem with a lot of my forward friends until I
      > inserted the
      > > period. Until then my system saw the echo back as a response. Of
      > course the
      > > response was not what my station was looking for.
      > >
      > > Example:
      > >
      > > V .callsign$Wpassword $W
      > >
      > > Note the period before the call-sign.
      > >
      > > Bill Lewis
      > > KG6BAJ
      > >
      > > >From: "David Calder" <n4zkf@...>
      > > >Reply-To: BPQ32@yahoogroups. com <mailto:BPQ32% 40yahoogroups. com>
      > > >To: <BPQ32@yahoogroups. com <mailto:BPQ32% 40yahoogroups. com>>
      > > >Subject: RE: [BPQ32] No luck with FBB32 + BPQ32
      > > >Date: Sat, 23 Dec 2006 08:56:53 -0500
      > > >
      > > >Well,
      > > >
      > > >I have once again tried BPQ32 and FBB32. 7.01B
      > > >
      > > >I have it running. But FBB gets protocol errors from everyone
      > when trying
      > > >to
      > > >forward on the telnet port. Sorry to post here John
      > > >but I thought someone might know whets up.
      > > >
      > > >I have
      > > >
      > > >FBB forward
      > > >FBB Compressed
      > > >FBB Compressed with resume
      > > >X-Protocol
      > > >X-has priority
      > > >
      > > >I have tried all combos but the other station sends back
      > > >*** answers to proposals must start with "F" or "**" OR (bbs
      > CE8FGC)
      > > >
      > > >Now this is not ALL bbs's 7.01B bbs just like mine work fine!
      > > >It's 7.00 and another kind that is the problem. HELP!
      > > >
      > > >73 Dave
      > > >n4zkf
      > > >
      > > >
      > > >
      > > > _____
      > > >
      > > >From: BPQ32@yahoogroups. com <mailto:BPQ32% 40yahoogroups. com>
      > [mailto:BPQ32@yahoogroups. com <mailto:BPQ32% 40yahoogroups. com>] On
      > Behalf Of
      > > >John
      > > >Wiseman
      > > >Sent: Monday, November 27, 2006 5:25 AM
      > > >To: BPQ32@yahoogroups. com <mailto:BPQ32% 40yahoogroups. com>
      > > >Subject: RE: [BPQ32] No luck with FBB32 + BPQ32
      > > >
      > > >
      > > >
      > > >
      > > >
      > > >Hi Joost.
      > > >
      > > >It took me ages to get this to work, and I was never quite sure
      > what I
      > > >changed to get it going. I suggest first you make sure that your
      > BPQ32
      > > >installation is working, say using BPQTerminal. Then import
      > someone's
      > > >working FBB configuration. As you probably know, all the
      > important FBB
      > > >configuration is held in the registry, in key
      > > >[HKEY_LOCAL_ MACHINE\Software \WinFbb]. WinFBB exports it's
      > configuration as
      > > >a
      > > >regedit-compatible text file. So all you need to do is get
      > someones file,
      > > >rename it with a .reg extension, and double-click it. Of course
      > you will
      > > >then have to change callsigns, identities, etc to suit your
      > station, but at
      > > >least you will be starting from a working system. It might be
      > wise to
      > > >remove
      > > >any existing WinFBB entry from the registry first (usual warnings
      > about
      > > >using regedit apply!).
      > > >
      > > >If you'd like to try this approach, I'll send you my fbb config.
      > > >
      > > >73,
      > > >John
      > > >
      > > >
      > > >-----Original Message-----
      > > >From: BPQ32@yahoogroups. com <mailto:BPQ32% 40yahoogroups. com>
      > [mailto:BPQ32@yahoogroups. com <mailto:BPQ32% 40yahoogroups. com>] On
      > Behalf Of
      > > >zs5s@...
      > > >Sent: 26 November 2006 11:02
      > > >To: BPQ32@yahoogroups. com <mailto:BPQ32% 40yahoogroups. com>
      > > >Subject: [BPQ32] No luck with FBB32 + BPQ32
      > > >
      > > >
      > > >
      > > >
      > > >For many years I have been successfully running older
      > > >versions of BPQ and FBB.
      > > >
      > > >Switching to the 32-bit versions is not as straight forward
      > > >as I expected and I would appreciate some help.
      > > >
      > > >The situation:
      > > >Running under Windows XP pro.
      > > >Installed FBB32 and updated to the .35 version.
      > > >Replaced BPQ.DLL in FBB by John's 'improved' version.
      > > >Installed BPQ32 and updated to the May2006 version.
      > > >TNC is a PK232.
      > > >Configured FBB in the Ports section to BPQ and (virtual)
      > > >port com8.
      > > >BPQ is also set to virtual port 8.
      > > >Real port is set to com1, connected to the PK232.
      > > >
      > > >When activating FBB in TEST mode, all appears to be
      > > >working just fine.
      > > >After unticking Test Mode and activating FBB again,
      > > >it brings up BPQ (4.09u rev. 3 - March 2006) saying
      > > >"Switch loaded and initialised OK".
      > > >Next, FBB starts up but at line five (?) shows:
      > > >v TNC config ()
      > > >where the tick is in grey, the hour-glass shows
      > > >and nothing further happpens.
      > > >This gives me the impression the TNC (BPQ) cannot be
      > > >loaded or initialised correctly.
      > > >
      > > >I have been battling for many months to get the combo
      > > >working. Making a little progress at times.
      > > >N9PMO's recent "Instr. and Setup Instr. for WinFBB 7.01
      > > >Alpha" was most helpful and much appreciated.
      > > >
      > > >Also, my thanks to N5IN for allowing this off topic subject
      > > >to be discussed here.
      > > >
      > > >73,
      > > >
      > > >Joost, ZS5S
      > > >
      > > >----------- --------- --------- --------- --------- --------- --
      > > >
      > > >For Homepage double-click: http://zs5ttp: //zs5s.net
      > <http://zs5s. net>> net
      > > >
      > > >
      > > >
      > > >
      > > >
      > > >
      > > >
      > >
      > > ____________ _________ _________ _________ _________ _________ _
      > > Get live scores and news about your team: Add the Live.com
      > Football Page
      > > www.live.com/ ?addtemplate= football& icid=T001MSN30A0 701
      > >
      >
      >
      >
      >
      > ------------ --------- --------- --------- --------- --------- -
      >
      > No virus found in this incoming message.
      > Checked by AVG Free Edition.
      > Version: 7.5.432 / Virus Database: 268.15.28/604 - Release Date: 12/26/2006 12:23 PM

    • Show all 45 messages in this topic