Loading ...
Sorry, an error occurred while loading the content.

Re: [BCD396XT] Still having P25 trouble

Expand Messages
  • MCH
    What mode are you using for it? Joe M.
    Message 1 of 4 , Oct 20, 2012
    • 0 Attachment
      What mode are you using for it?

      Joe M.

      Alex wrote:
      > Ok, I'm still having trouble getting reliable decodes on P25 even when I'm in close range of the transmitter. The transmissions break up frequently no matter the antenna.
      >
      > But, here's another interesting thing I noticed. If I turn on the radio normally, I have trouble with the P25 decoding. If I turn it on using Hold+power (which activates the hidden P25 menu items), decoding improves a bit. Was that supposed to be a feature of the updated firmware or is it supposed to use the hidden menu settings at all times regardless of power up mode?
      >
      >
      >
      > ------------------------------------
      >
      > Yahoo! Groups Links
      >
      >
      >
      >
      > ------------------------------------------------------------------------
      >
      >
      > No virus found in this incoming message.
      > Checked by AVG - www.avg.com
      > Version: 9.0.930 / Virus Database: 2441.1.1/5344 - Release Date: 10/20/12 14:34:00
      >
    • Alex
      Mode as in modulation or something else? The systems are programmed to use NFM Digital audio only (not auto). I suppose I could try to use the wider FM mode.
      Message 2 of 4 , Oct 21, 2012
      • 0 Attachment
        Mode as in modulation or something else?

        The systems are programmed to use NFM Digital audio only (not auto). I suppose I could try to use the wider FM mode.

        --- In BCD396XT@yahoogroups.com, MCH <mch@...> wrote:
        >
        > What mode are you using for it?
        >
        > Joe M.
        >
        > Alex wrote:
        > > Ok, I'm still having trouble getting reliable decodes on P25 even when I'm in close range of the transmitter. The transmissions break up frequently no matter the antenna.
        > >
        > > But, here's another interesting thing I noticed. If I turn on the radio normally, I have trouble with the P25 decoding. If I turn it on using Hold+power (which activates the hidden P25 menu items), decoding improves a bit. Was that supposed to be a feature of the updated firmware or is it supposed to use the hidden menu settings at all times regardless of power up mode?
        > >
        > >
        > >
        > > ------------------------------------
        > >
        > > Yahoo! Groups Links
        > >
        > >
        > >
        > >
        > > ------------------------------------------------------------------------
        > >
        > >
        > > No virus found in this incoming message.
        > > Checked by AVG - www.avg.com
        > > Version: 9.0.930 / Virus Database: 2441.1.1/5344 - Release Date: 10/20/12 14:34:00
        > >
        >
      • MCH
        Exactly my suggestion. They may not be using NFM mode. Try FM. Joe M.
        Message 3 of 4 , Oct 21, 2012
        • 0 Attachment
          Exactly my suggestion. They may not be using NFM mode. Try FM.

          Joe M.

          Alex wrote:
          > Mode as in modulation or something else?
          >
          > The systems are programmed to use NFM Digital audio only (not auto). I suppose I could try to use the wider FM mode.
          >
          > --- In BCD396XT@yahoogroups.com, MCH <mch@...> wrote:
          >> What mode are you using for it?
          >>
          >> Joe M.
          >>
          >> Alex wrote:
          >>> Ok, I'm still having trouble getting reliable decodes on P25 even when I'm in close range of the transmitter. The transmissions break up frequently no matter the antenna.
          >>>
          >>> But, here's another interesting thing I noticed. If I turn on the radio normally, I have trouble with the P25 decoding. If I turn it on using Hold+power (which activates the hidden P25 menu items), decoding improves a bit. Was that supposed to be a feature of the updated firmware or is it supposed to use the hidden menu settings at all times regardless of power up mode?
          >>>
          >>>
          >>>
          >>> ------------------------------------
          >>>
          >>> Yahoo! Groups Links
          >>>
          >>>
          >>>
          >>>
          >>> ------------------------------------------------------------------------
          >>>
          >>>
          >>> No virus found in this incoming message.
          >>> Checked by AVG - www.avg.com
          >>> Version: 9.0.930 / Virus Database: 2441.1.1/5344 - Release Date: 10/20/12 14:34:00
          >>>
          >
          >
          >
          >
          > ------------------------------------
          >
          > Yahoo! Groups Links
          >
          >
          >
          >
        Your message has been successfully submitted and would be delivered to recipients shortly.