Loading ...
Sorry, an error occurred while loading the content.

5762Re: [BCD396XT] Loud audio clips when using PL tones

Expand Messages
  • MCH
    Sep 2, 2011
      Actually, if the BC246T works fine, the only issue left I can think of
      is the possibility that the unit is off frequency and requires service.

      Joe M.

      MCH wrote:
      > Ooops! Missed that.
      >
      > It is possible the user is using a mode that is not NFM or FM, or is
      > using FM and have their radios set out of spec.
      >
      > It's also possible the scanner is off frequency far enough to cause a
      > problem, although this is pretty rare with Uniden scanners.
      >
      > Joe M.
      >
      > Robert Klamp Jr. wrote:
      >> He said he had trouble even if he changed the modulation from NFM to FM. That said I have never run into this problem. Has anybody else out there experienced this glitch. I'm thinking it may be a hardware problem. I have never seen it not decode a tone or stop decoding a tone mid transmission and I use my 396 as a frequency counter some days when I tune my Motorola two ways and I would think if anything would overload it a radio being keyed 3 or 4 feet from it would duplicate this problem. Best advice I have is to call Uniden tech support and see what they know about it and maybe send the radio in to get serviced.
      >>
      >> Hope this helps,
      >> Bob
      >>
      >>
      >> -----Original Message-----
      >> From: MCH <mch@...>
      >> Sent: Friday, September 02, 2011 2:45 PM
      >> To: BCD396XT@yahoogroups.com
      >> Subject: Re: [BCD396XT] Loud audio clips when using PL tones
      >>
      >>
      >> The problem is likely use of NFM to AUTO mode on an FM user.
      >>
      >> Try setting the mode to FM and see if the problem goes away.
      >>
      >> Joe M.
      >>
      >> jwpottberg wrote:
      >> > Hi, haven't posted for a while, was wondering if there is a firmware update that fixes this problem. With certain transmissions I get dropouts during audio peaks when using PL tones (both DPL and CTCSS). The problem always goes away when I turn off PL tones (set to Search or None), but of course I then get unwanted transmissions. Normal or quiet transmissions never have the problem. I have also compared the same transmissions using the same PL and mode on my BC246 and have never had the problem with it. I have had my 396 for over 2 years and have gotten the impression the loud audio overpowers the PL filter so it can't hear the tone it is set to. I say this because in Search mode during those audio peaks you can see the tone that is decoded change or stop altogether. I have seen other posters with this problem and some say to change the mode from NFM to FM, but I have not had much success doing this.
      >> >
      >> > I have to say that overall I really love this radio and obviously this glitch does not stop me from using it, but it sure would be nice if it didn't have it :)
      >> >
      >> > Thanks for any info
      >> > Jim
      >> >
      >> >
      >> >
      >> >
      >> > ------------------------------------
      >> >
      >> > Yahoo! Groups Links
      >> >
      >> >
      >> >
      >> >
      >>
      >>
      >> [Non-text portions of this message have been removed]
      >>
      >>
      >>
      >> ------------------------------------
      >>
      >> Yahoo! Groups Links
      >>
      >>
      >>
      >>
      >> ------------------------------------------------------------------------
      >>
      >>
      >> No virus found in this incoming message.
      >> Checked by AVG - www.avg.com
      >> Version: 9.0.901 / Virus Database: 271.1.1/3872 - Release Date: 09/02/11 02:34:00
      >>
      >
      >
      > ------------------------------------
      >
      > Yahoo! Groups Links
      >
      >
      >
      >
      > ------------------------------------------------------------------------
      >
      >
      > No virus found in this incoming message.
      > Checked by AVG - www.avg.com
      > Version: 9.0.901 / Virus Database: 271.1.1/3872 - Release Date: 09/02/11 02:34:00
      >
    • Show all 6 messages in this topic