Loading ...
Sorry, an error occurred while loading the content.

Simpozionul "Decebal 106--2006"--comunicat

Expand Messages
 • Dada
  Sambata, 17 iunie a avut loc la Muzeul National al Unirii din Alba Iulia, simpozionul National cu titlul Decebal 106 – 2006. Asociatia Culturala
  Message 1 of 1 , Jun 18, 2006
  • 0 Attachment
   Sambata, 17 iunie a avut loc la Muzeul National al Unirii din Alba Iulia, simpozionul National cu titlul Decebal 106 – 2006.
   Asociatia Culturala Sarmizegetusa a fost prezenta prin patru membrii: dr. Ana Dumitran,  Catalin Borangic, George Ciotlausi, Alexandru Berzovan. Doua comunicari au fost facute de catre asociatie. Una dintre ele a avut ca si tema Proiectele de ecologizare a cetatilor dacice din judetul Alba initiate de asociatia noastra: CapilNatura ( 6 - 7 mai ) si EcoCraiva ( 10 – 11 iunie ). Prezentarea acestora a fost facuta din partea asociatiei noastre de dr. Ana Dumitran. Dinsa a infatisat invitatilor, principalele aspecte legate de aceste proiecte, ilustrind elementele principale ale actiunilor cu imagini.
   A doua comunicare a avut ca tema proiectul de reconstituire a unul falx si a fost prezentat de Catalin Borangic. Acesta a prezentat structura generala a proiectului precum si concluziile la care s-a ajuns in urma reconstituirii. A fost discutata cu specialistii prezenti tehnica cu care exemplarul a fost construit precum si materialul folosit.

   Experienta dobindita in urma executiei piesei  a permis ca, dupa prezentarea imaginilor si a filmelor facute in timpul realizarii replicii ,  sa se poata raspunde numeroaselor intrebari si interpelari din partea invitatilor prezenti.

   Cele doua comunicari au fost un real succes pentru Asociatia Culturala Sarmizegetusa fiind foarte bine apreciate si primite de istoricii si arheologii prezenti. Cu aceasta ocazie si din motivele prezentate mai sus, asociatia a realizat o serie de noi contacte cu specialistii in istorie si cu publicatiile de specialitate. Au fost propuse o serie de proiecte pe care grupul le va desfasura in viitor cu o serie dintre acestia.

   In a doua parte a  Simpozionului participantii s au deplasat la cetatile dacice de la Ardeu si Costesti, locuri in care s au purtat discutii interesante si constructive privind destinatia cetatilor, cronologia lor, tehnici de executie, importanta socio-economica si militara.


   Catalin Borangic   Do you Yahoo!?
   Next-gen email? Have it all with the all-new Yahoo! Mail Beta.
  Your message has been successfully submitted and would be delivered to recipients shortly.