Loading ...
Sorry, an error occurred while loading the content.
 

Re: [Andrada] G. Reinchenkron si substratul limbii romane

Expand Messages
 • Mihai Vinereanu
  Lucrarea lui Reichenkron este bine cunoscuta lingvistilor romani. Ea a fost criticata inca de la aparitie de Al. Rosetti, Poghirc si alti vasnici lingvisti
  Message 1 of 3 , Dec 1, 2007
   Lucrarea lui Reichenkron este bine cunoscuta lingvistilor romani. Ea a fost criticata inca de la aparitie de Al. Rosetti, Poghirc si alti "vasnici" lingvisti romani, iar cele mai multe di cele 130 de etimologii propuse de el au fost respinse, desi cele mai multe dintre ele sant corect. In plus metoda folosita de ele este corecta si moderna in acelasi timp, dar lingvistii romani se cramponeaza in a o respinge. Pe de alta parte, pot sa spun ca ce arata Reichenkron in lucrarea este doar varful icebergului.
    
   Al Dvs. cu stima,
    
   Mihai Vinereanu

   Nicetas <muzafer33@...> wrote:
   Acesta este un lingvist german de bun renume, a realizat o serie de studii despre limba romana si a incercat o reconstituire a limbii dacice cu ajutorul limbii romane.
    
   A reusit sa identifice in limba romina circa 1000 de cuvinte (fara derivate) apartinand substratului dacic, ceea ce este, zic, destul de mult... Mare parte a acestor aproximativ 1000 de cuvinte provin din randul cuvintelor cu origine necunoscuta.
    
   Pareri, opinii, mai ales intreb pe cei care i-au lecturat cartea si se pricep in lingvistica.
    
   Nicetas

   Be a better sports nut! Let your teams follow you with Yahoo Mobile. Try it now.


   Be a better sports nut! Let your teams follow you with Yahoo Mobile. Try it now.

  Your message has been successfully submitted and would be delivered to recipients shortly.